Странице

петак, 15. јануар 2010.

KESTEN TORTA



Evo jedne od mojih omiljenih torti... pored ove obozavam i Cheese Cake sa kupinama ili visnjama...
Kesten Torta
Sastojci za koru:
300 gr. mlevenog keksa
100 gr. putera
soka po potrebi
Sastojci za krem:
500gr. kesten pirea bez secera
2 slaga
2 dcl mleka
100 gr. secera u prahu
100 gr. suvog grozdja
2 vanil secera
10 kapi ekstrakta ruma
slag za ukras
Pomesati mleveni keks,puter i sok u kompaktnu masu. Kalup obloziti papirom za pecenje. Od toga na dno kalupa formirati koru.
Umutiti slag,dodati kesten i mutiti mikserom.Dodati secer u prahu,ekstrakt ruma i vanil secer.
Sve promesati i dodati suvo grozdje. Tu smesu sipati preko formirane kore od keksa.
Staviti u frizider da se hladi nekoliko sati,premazati slagom i sluziti.

Нема коментара: